مطالب گذشته - اوج
سفارش تبلیغ
"برای رسیدن به اوج نخست باید عمق را کند و کاو کرد"
  • هم طناب ( شنبه 87/1/10 :: ساعت 5:46 عصر)

    مسیر کوهپیمایی و جنگلی زنجان-ماسوله به دلیل بکر بودن منطقه و زیبایی های وصف ناپذیرش یکی از پرتردد ترین مسیرهای کوهپیمایی کشور است که سالانه حدود 7000 نفر آن را می پیمایند و نقشی از آن را در خاطرات خود برای ابد نگه می دارند.برای طی این مسیر دو ماه جداگانه در سال بهترین زمان می باشند. اگر خواهان دیدن طبیعتی زیبا، گل های نادر و رودخانه ای پرشور هستید اردیبهشت ماه می تواند بهترین انتخاب باشد ولی اگر خواهان طی مسیری با هیجان کمتر با انبوه بوته های تمشک و درختان زیبا و برافراشته ی فندق هستید شهریورماه را انتخاب کنید. البته شهریور طرفداران بیشتری دارد و سالانه حدود 5000 نفر در شهریور ماه مسیر زنجان-ماسوله (ویا بخشی از آن)را می پیمایند.

     برای شروع برنامه اگر در جایی غیر از شهر زنجان زندگی نمی کنید ابتدا باید به زنجان سفر کنید شهری زیبا در 330 کیلومتری تهران که برای هر کوهنوردی شهر رویاهاست چون کوه های زیبای آن مثل قراول، تکه گایاسی و... از داخل شهر به زیبایی وصف ناپذیری دیده می شوند. سپس باید به منطقه ای که عمدتا کوهپیمایان مسیر را از آنجا شروع می کنند بروید که آغ گدیک (گردنه سفید) نام دارد و در 21 کیلومتری زنجان قرار دارد. پس از رسیدن به آغ گدیک مسیر زیبا و دره سبز آغاز می شود. که از جنوب غرب به شمال غرب می رود اولین روستایی که مشاهده می شود روستای ییلاقی گومان است که پس از حدود 2 ساعت پیاده روی به آن می رسیم روستایی کوچک که در میان درختان انبوه فندق مستور است و اغلب خالی از سکنه است. پس از این روستا مسیر در دره ادامه می یابد ولی انبوه درختان بیشتر شده و مالرویی مشخص در میان آن که بارها از رودخانه ی موجود در خط القعر این طرف و آن طرف رد می شود و در ماه های پرآب کمی صعب العبور می نماید. پس از حدود 3 ساعت به روستای شیرمشه می رسیم که کمی بزرگتر از روستای گومان ولی همانند آن خالی از سکنه است کمی قبل از روستا سنگی بزرگ وجود دارد که به دلیل همجواری با رودخانه، نبودن درخت در اطراف سنگ و داشتن دسترسی به آب چشمه که از زیر سنگ می جوشد شب مانی در کنار آن پیشنهاد می شود این سنگ به یوخو داشی (سنگ خواب) در میان کوهنوردن معروف است. پس از روستای زیبای شیرمشه که معماری آن شبیه معماری ماسوله است مسیر ادامه یافته و پس از 3 ساعت به روستای ایچ می رسیم روستایی نسبتا بزرگ که مانند دو روستای قبل از نعمت دوری از جاده آسفالت و ماشین آلات محروم است. ادامه مسیر تا دَرّام و سپس نوکیان به دلیل آسفالته بودن و نداشتن ارزش پیمایش معمولا با خودرو (اغلب وانت) طی می شود. فاصله ایچ تا نوکیان  با خودرو 20 دقیقه می باشد پس از رسیدن به نوکیان دو مسیر تا ماسوله وجود دارد یکی مسیر کوتاه تر ولی پرهیجان و جنگلی با رودخانه ای مواج تر و پر خروش تر که سیاهرود نام دارد و مسیر دیگر که به مسیر اندره معروف است از مسیر سیاهرود طولانی تر و کم هیجان تر ولی زیباتر است. در این مقاله ما به وصف مسیر دوم می پردازیم. پس از نوکیان مسیری با مالروی مشخص در دره ای که سرسبزی مسیرگذشته را ندارد ادامه می یابد پس از حدود 2 ساعت پیمایش به روستای اندره می رسد در زمینی فراخ و مسطح با کوه هایی که در این قسمت فاصله شان از هم کمی بیشتر شده است. این منطقه نیز برای شب مانی پیشنهاد می شود. در ادامه مسیر از این روستا پس از حدود 2 ساعت و طی یک شیب 15 دقیقه ای در انتهای آن به گردنه ماسوله می رسیم گردنه ای که اغلب دهانه آن مملو از مه و ابر است که هیچگاه فرصت دیدن ماسوله را از اینجا نمی دهند گردنه ای بسیار زیبا که در پایین دست آن جنگلی دیده می شود که مسیر سیاهرود از آن می گذرد ادامه مسیر یک جاده خاکی سراشیبی 2 ساعته است که در موازات جنگل زیبای ماسوله به شهر ماسوله ختم می شود

     




  • هم طناب ( شنبه 87/1/10 :: ساعت 3:10 عصر)

    اورست مسدود شد !

    با درخواست چین، مسوولان کشور نپال محور اصلی صعود به قله‌ی اورست را برای حمل مشعل المپیک مسدود می‌کنند.

     کشور نپال با درخواست مسوولان کشور چین به مدت ده روز محور شمالی صعود به قله‌ی اورست را می‌بندند، تا مشعل بازی‌های المپیک پکن در طی مسیر خود این بار بر فراز بلندترین نقطه‌ی جهان قرار گیرد. "پریتوی سویا گورونگ" وزیر توریسم کشور نپال اعلام کرد: «از اعزام تیم‌هایی که می‌خواهند طی روزهای اول تا دهم ماه می به قله‌ی اورست صعود کنند، جلوگیری می‌کنیم.»

    این تصمیم در حالی گرفته می‌شود که تعدادی از معترضان و جدایی‌طلبان تبتی طی هفته‌ی گذشته اعتراض خود را نسبت به گذشتن مشعل بازی‌های المپیک پکن از منطقه‌ی تبت اعلام کرده بودند. با این حال مشعل بازی‌های المپیک پکن در دهه‌ی اول ماه می با همکاری مسوولان کشور نپال به فراز بام دنیا خواهد رفت. در این راستا کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) هم نسبت به اتفاق‌های بوجود آمده در تبت اظهار نگرانی کرده است. کمیته‌ی بین‌المللی المپیک نگران این موضوع است که در اثر ادامه‌ی اعتراض‌های تبتی‌ها و اتفاق‌های صورت گرفته در این بخش از خاک چین، موضوع بایکوت بازی‌های المپیک جدی‌تر گرفته شود. این بازی‌ها آخرین بار در سال 1980 و در شهر مسکو از سوی برخی کشورهای جهان تحریم شد.

    در این ارتباط یکی از سخنگوهای کمیته بین‌المللی المپیک هم به روزنامه‌ی دیلی تلگراف گفت: «روشن است که ما نسبت به اتفاق‌های صورت گرفته در تبت بسیار نگران هستیم. وظیفه‌ی ما این است که بازی‌های المپیک را به خوبی سازمان‌دهی کنیم. زمانی که چیزی بخواهد این موضوع را تحت تاثیر قرار دهد، ما باید واکنش نشان دهیم

    ایسنا : منبع




  • هم طناب ( یکشنبه 87/1/4 :: ساعت 5:22 عصر)
     

    اولین برنامه سال 87 رو در روز دوم این سال به مقصد ساوالان با دو نفر از همنوردان(امین خشتگر و جلال شفاهی) شروع کردیم.و در روز سوم فروردین پس از7 ساعت کوله کشی سنگین و برفکوبی در یک هوای طوفانی و کولاک به پناهگاه شمال شرقی در ارتفای 3750 رسیدیم و تا صبح روز 4ام منتظر هوای مطلوب برای صعود بودیم. ودر این مدت دو بار حمله به سوی قله به دلیل طوفان شدید ناتمام باقی ماند. با تشدید شرایط جوی و کمبود خوراک برای انتظار هوای خوب درروزهای آتی

    صعود ناتمام باقی ماند وبه سمت کمپ اصلی در شابیل بازگشتیم. 

                                                                                                                                                                                                                           (محمد )  

     




  • هم طناب ( سه شنبه 86/12/28 :: ساعت 10:41 صبح)

     سال نو مبارک...

    spiring




  • هم طناب ( سه شنبه 86/12/28 :: ساعت 10:36 صبح)

    ویهن مایر کوهنورد و یخنورد نابینا

     

     ویهن مایر کوهنورد و یخنورد نابینا

    ویهن مایر کوهنورد نابینا آبشار یخی لوسار Losar به ارتفاع 700 متر را در کشور نپال صعود کرد.ویهن مایر همان کوهنورد نابینایی است که قله اورست را در سال 2001 فتح کرده است. او به همراه یان اوستیه اهل نیویورک و راب راکار اهل کلورادو این آبشار یخی را صعود نمود. صعود و فرود این مسیر 14 طول طنابه دو روز به طول انجامید.

    آنها پس از طول دوازده ام طناب بر روی طاقچه ای بزرگ بیواک کرده و سپس صبح روز بعد دو طول دیگر را به اتمام رسانیدند.تاریخ این صعود ژانویه 2008 می باشد.

    آبشار یخی لوسار در نزدیکی نامچه بازار در منطقه خومبو در دامنه سایه گیر تپه ای قرار گرفته است. اولین صعود این آبشار یخی در سال 1994 توسط اریک دکامپ و کاترین دستویل انجام شد.

    پس از اتمام این مسیر این سه نفر به احتمال بسیار اولین صعود یک مسیر یخی سه طول طنابه را در جایی که یک روز با پای پیاده از نامچه بازار فاصله دارد، به انجام رسانیدند. ویهن مایر نام این مسیر را "زمین بازی آرجون" Arjun’s Playground نامید. آرجون نام پسر بچه 5 ساله تامانگی می باشد که ویهن مایر و همسرش "الی" به تازگی به فرزند خواندگی قبول کرده اند.

    او در حال حاضر در حال تبلیغ فیلمی به نام "بینای نابینا" Blindsight می باشد. موضوع این فیلم صعود او به همراه شش نوجوان تبتی نابینا به قله 23000 فوتی (حدود 7000 متر) لهاکپاری می باشد.

    مترجم: سعید هاشمی

     




  • هم طناب ( پنج شنبه 86/12/23 :: ساعت 4:17 عصر)

     

    تعریف کوه گرفتگی:

     

    حالتی که در اثر افزایش ارتفاع و فعالیت شدید بدنی در شخص بوجود میاد.

     

    مهمترین علائم کوه گرفتگی عبارتند از:

     

    1- از دست دادن اشتها          

     2- افزایش غیر طبیعی ضربان قلب و دم و بازدم

    3- تنگی نفس                

     4- اختلال در سیستم گوارشی        

      5- سردرد شدید

    6- قرمز شدن چشم ها  

     7- عدم تمرکز حواس        

    8-کاهش بینایی و شنوایی

     9- تنفس شین ستوکی (chyne-stoke) که علامت ارتفاع زدگی حاد است؛ تنفس به
    یکباره شدید شده و بعد از چند ثانیه به حالت اول برمیگردد.

    ادامه مطلب...



  • هم طناب ( دوشنبه 86/12/20 :: ساعت 4:3 عصر)

    دماوند 60 متر کوتاه آمد

     

    پژوهشگران سازمان نقشه‌برداری کشور طی تحقیقی چند ماهه با تکمیل نقاط ارتفاعی دماوند، ارتفاع ثقل قله دماوند را که پیش از این در کتاب‌ها و منابع جغرافیایی پنج هزار و 671 متر عنوان شده است، پنج هزار و 609 متر و 20 سانتیمتر اندازه‌گیری کردند

    مهندس یعقوب حاتم چوری، کارشناس نقشه‌برداری زمینی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: پس از چند ماه بررسی و صعود 10 روزه به قله دماوند ارتفاع ثقل این قله با دقت چند دسی متر به دست آمد که به دلیل اثرات جوی و شیب تند منطقه ابزارهای مورد استفاده شامل GPS و فاصله یاب با دقت چند دسی متر، داده‌ها را بررسی کردند.

    وی افزود: هدف اصلی این پروژه اندازه‌گیری ثقل به عنوان کمیتی فیزیکی بود که مطالعات آن در پروفیلی با پنج ایستگاه در نقاط دو هزار متری تا پنج هزار و 600 متری انجام شد و در نهایت با اختلاف 68 متر و 80 سانتیمتر، ارتفاع ثقل قله دماوند را 5 هزار و 609 متر و 20 سانتیمتر اندازه‌گیری شد.

    حاتم چوری، با اشاره به اهمیت اندازه‌گیری ثقل در قله دماوند به دلیل اینکه دارای کمترین ثقل در ایران بوده و در تعیین مقادیر حدی و مقدار کمینه ثقل در ایران مورد توجه است، اظهار داشت: اندازه‌گیری ثقل در مناطق متعددی از البرز مرکزی به دلیل سهولت دسترسی و مسیرهای مختلف انجام شده بود ولی به دلیل سردسیر بودن برخی مسیرها، مناطقی تهی از داده‌های ثقلی بودند که با این پروفیل مقدار ثقل و موقعیت سه بعدی هندسی ایستگاه‌ها به ویژه بعد ارتفاع را اندازه‌گیری کردیم که در این بررسی دقت ثقل چند میکروگال (معادلی در حدود چند سانتیمتر در بعد ارتفاع) بود.

    وی خاطر نشان کرد: در تمامی ایستگاه‌های پروفیل ثقل سنجی قله دماوند را حداقل 12 ساعت اندازه‌گیری پیوسته GPS انجام دادیم که با استفاده از ایستگاه دائمی GPS همان منطقه دقت یک سانتیمتر را می‌توان به دست آورد و این امر در مورد چهار ایستگاه دیگر به جز قله دماوند عملی شد زیرا در این منطقه شرایط جوی مانع از فعالیت مداوم GPS می‌شد اما اندازه‌گیری ثقل را در صعود اول انجام دادیم و در صعود دوم در پنج ایستگاه ترازیابی مثلثاتی انجام شد و با محاسبه اختلاف ارتفاع مثلثاتی می‌توان تخمینی از تغییر ارتفاع ژئویید (سطح متوسط آب‌های آزاد) به صورت محلی در آن منطقه به دست آورد.

    این کارشناس نقشه‌برداری زمینی افزود: اختلاف ارتفاع بین دو سطح بیضوی و ژئوئید در سراسر دنیا، کمینه می‌شود که به عنوان مثال ارتفاع ژئوئید در خلیج فارس 35 متر زیر سطح آب‌های آزاد و در شمال غربی ایران 25+ متر است که این اختلاف ارتفاع بیشتر (حدود 60 متر) به نوعی با پدیده‌های ژئودینامیکی نظیر زلزله قابل توجیه است.

    سرپرست تیم تحقیقاتی گفت: در این پروژه مقدار ثقل 32/978392165 میکروگال برآورد شد و مقاله این اندازه‌گیری مراحل نهایی را برای انتشار می‌گذارند.

    مهندس حاتم چوری در پایان خاطر نشان کرد: در نظر داریم کوه‌های تفتان، سهند و سبلان و سایر قلل مرتفع ایران را نیز که داده‌های موجود آنها به دلیل کوهستانی و صعب‌العبور بودن مسیر دسترسی، ناقص است، ثقل‌سنجی کنیم.




  • هم طناب ( دوشنبه 86/12/20 :: ساعت 3:58 عصر)

    آیا صعود به ارتفاع موجب از کار افتادگی حواس خواهد شد؟  

    ممکن است شما انتظار کمی اختلال در فکر و ذهنتان را هنگام ورزش کردن داشته باشید؛ بی شک مشت زنی آخرین تصوری است که می توان از یک ورزش خطرناک داشت. اما براستی چه کسی می تواند تصور کند خطرناکتر از ضربات مشت، ضرباتی است که در ارتفاع به شکل پی در پی به مغز وارد می شود و فکر را کاملا مختل می سازد؟!

    همه ما می دانیم در ارتفاع فشار هوا کاهش میابد ( مثلا این میزان در قله اورست یک سوم سطح دریاست). مطالعات نشان می دهد از هر 13 نفری که از قله اورست باز می گردد تنها یک نفر از شرایط پیش از صعود برخوردار است. جالب آنکه در آزمونهایی که سه سال پس از صعود نیز صورت می گیرد همچنان این اختلالات مشاهده می شوند (در نظر داشته باشید این اختلالات بدون احتساب فعالیتهایی است که ایشان ممکن است در طول این 3 سال صورت داده باشند).

     

     




  • هم طناب ( چهارشنبه 86/12/8 :: ساعت 10:59 صبح)

     

     

    کوهنــوردی عشــق به طبیــعت اسـت و عشــق به طبیــعت
    ورزش مـا نیســت
    باور ماست
    زندگی ماست
    طغیـــانی اســت علیــه هر آنــچه زندگی نیســت
    بیـایــید بـه خود بگوییــم صعــود می کنیــم تــا از خویــش فراتــر رویــم
    نه آنکــه در خــود فروتــر...



  • هم طناب ( چهارشنبه 86/11/24 :: ساعت 10:42 عصر)

    bina 

    توصیه های زمستانی به کوهنوردان

     

    باتوجه به فرا رسیدن فصل زمستان و نظر به حساسیتهای انجام صعود زمستانی کوهنوردان که متاسفانه معمولاً حوادثی را نیز در بردارد، روابط عمومی فدراسیون کوهنوردی با صدور اطلاعیه ای عموم هموطنان عزیز و علاقمند به کوهنوردی را به رعایت چندین نکته ایمنی به شرح ذیل توصیه کرد :

    ? همراه داشتن پوشاک کافی و مناسب فصل

    ?آگاهی یافتن از وضعیت آب و هوایی، قبل از صعود به ارتفاعات

    ?آگاه نمودن خانواده، نزدیکان یا دوستان از جزئیات زمانی و مکانی صعود و برگشت

    ?استفاده از مسیرهای مشخص و پاکوب شده جهت صعود و فرود

    ?زمانبندی مناسب جهت به پایان رساندن برنامه قبل از تاریکی هوا (بهترین زمان اقدام به بازگشت: ساعت 14)

    ?به همراه داشتن وسایل ضروری کوهستان شامل : مواد غذایی کافی و وعده غذایــی اضافه، تجهیــزات روشنـایی، سـوت، قطب نما، نقشه منطقه ای کوهستان، کمکهای اولیه، چاقو، کبریت، کارت شناسایی، گوشی همراه

    ?اشراف داشتن بر منطقه صعود از لحاظ مسیرها و نقاط خطرناک (پرتگاهها، مناطق بهمن خیز، مناطق با احتمال ریزش سنگ و ...)

    ?خودداری از صعود انفرادی، همراه بودن با گروه و افراد مجرب

    ?پرهیز از اجرای برنامه هایی که فراتر از توانایی جسمی، فنی و روحی است.

    ?خودداری از رفتن به ارتفاعات تا 72 ساعت پس از بارش برف (به لحاظ احتمال ریزش بهمن)

    ?استفاده از لباسهایی با رنگهای واضح (قرمز، زرد و فسفری)

    ?توجه به علائم هشدار دهنده، تابلوهای راهنمای مسیر، هشدارهای افــراد مجرب، امدادگران و افرادی که از ارتفاع برمی گردند.

    ?فراگیری آموزش های کوهنوردی در مراجع ذیصلاح (هیئتهای کوهنوردی و باشگاهها)

    ?همراه داشتن شماره تماس ارگانهای امدادرسان منطقه (اورژانس، هلال احمر، نیروی انتظامی)




    <      1   2   3   4   5   >>   >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    استفاده بهتر از زمان در سوئد
    کمی خنده
    مرا کسی نزاد.خدا زاد!
    سالگرد زنده یاد حسین قلی خانی
    نجوم
    بهار...
    دوست داریم !!!!
    من می تونم !!!!!
    [عناوین آرشیوشده]